Posted on

Lions krijgen nationale erkenning

De Standaard – 14 juni 2017

De vijf Hagelandse afdelingen van Lions Club hebben zich samen geëngageerd voor de terugbetaling het niet-gesubsidieerde gedeelte van de bouw van het opvangcentrum Groenhoef. Het gaat om een bedrag van 600.000 euro dat binnen een periode van twaalf tot vijftien jaar terugbetaald zal worden. In het centrum wordt een vijftiental personen met een niet-aangeboren hersenletstel verzorgd. 

De terugbetaling wordt onder meer gedaan met de opbrengst van het golftornooi dat de Lions vorige vrijdag op de Millennium Golf in Paal organiseerden. De wedstrijd bracht 20.000 euro op. 

De samenwerking kreeg ook steun van de nationale Lionsvereniging. Een commissie beoordeelde zes projecten en kende de campagne voor Groenhoef de eerste prijs toe. Dat leverde een extra cheque van 15.000 euro op. De vijf betrokken Lions Clubs zijn Aarschot, Aarschot – Parel van het Hageland, Diest, Sint-Joris-Winge en Sint-Pieters-Rode. (hns)